Condooms kopen: makkelijk of niet?

Weet jij waar je vrienden of familie condooms kopen? Waarschijnlijk niet. Weten zij het van jou? Waarschijnlijk ook niet.
Tja, hoe je het ook wendt of keert, het onderwerp condooms kopen blijft controversieel. Een zelfverzekerd iemand heeft er geen problemen mee om in een supermarkt uitgebreid bij het schap een keuze te maken en een paar pakjes in het mandje of karretje te gooien. Het afrekenen is dan ook geen probleem: het pakje condooms komt open en bloot naast je groente en fruit te liggen.

Een wat onzekerder of verlegen persoon zal dit niet zo makkelijk doen en misschien met het schaamrood op de kaken snel iets bij het schap weggrissen en het diep onderin het mandje of karretje uit het zicht leggen. Bij het afrekenen komt het pakje onder de krant te liggen en als het gescand door de kassière is, verdwijnt het snel in de tas. Thuisgekomen wordt het pakje dan ook snel weggemoffeld.

Herken je jezelf in een van de twee situaties? Ik zit een beetje tussen de twee in. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Het echte leven is nooit helemaal zwart-wit. Het is niet gek dat mensen het niet makkelijk vinden om condooms te kopen. Het komt voort uit het niet mogen of kunnen praten over seks. Alles wat daar bij hoort is dan ook taboe. En hoe vreemd en ouderwets dat ook klinkt, het is helaas nog steeds zo.

Er is een oplossing!

Ja, echt. Alle onzekere, verlegen, onhandige en ook luie mensen: gelukkig is er het internet! Condooms kopen op het internet maakt het voor de mensen die het moeilijk vinden, zo’n stuk makkelijker. En gelukkig maar, want condooms kopen zou makkelijk moeten zijn. Makkelijker dan vanuit huis je condooms kopen, kan het eigenlijk niet. Niemand ziet je en de bestelling wordt discreet geleverd.

Condooms kopen is nu dus een actie geworden die je helemaal alleen kunt uitvoeren, er is geen sociale interactie voor nodig. Het gebruik van het condoom daarentegen vereist natuurlijk wel sociale interactie. En gelukkig maar, het is zo makkelijk om thuis te blijven en alles via de computer te regelen. Een beetje lichamelijk contact doet ons allemaal goed.

Wat vinden jullie van condooms kopen? Is dit iets wat je makkelijk en zonder schroom doet of schuifel je met rode konen door de supermarkt? Of, heb je het internet hier al voor ontdekt?
© and Database Right: Futura Medical plc 2014. All rights reserved
Winkelmandje

Main sections