Een condoom omdoen Ún afdoen: de stap voor stap uitleg

Een condoom omdoen is niet moeilijk, maar het is uitermate belangrijk dat het goed gebeurt om de goede werking te garanderen. Zorg ervoor dat je een paar keer oefent voordat je het condoom bij geslachtsgemeenschap gebruikt, zodat je zeker weet dat het condoom de bescherming biedt die je verwacht.

Hieronder volgen de stappen die je moet volgen om een condoom om te doen en af te doen (bij mannen). Vereiste is dat de penis stijf is, anders kan een condoom er nooit goed en veilig omheen gerold worden.

Een condoom omdoen

  1. Pak het condoom (met verpakking) en controleer of het condoom nog niet over de houdbaarheidsdatum heen is. Als dit wel het geval is, is de bescherming niet gegarandeerd. Gooit dit condoom dan weg.
  2. Controleer of de verpakking nog intact is. Als een condoom te lang in bijvoorbeeld je portemonnee heeft gezeten, kan het voorkomen dat deze beschadigd is. Als de verpakking beschadigd is, gooi het condoom dan weg.
  3. Als je een condoom hebt die nog binnen de houdbaarheidsdatum valt met een verpakking die nog helemaal in tact is, scheur dan de verpakking voorzichtig aan de zijkant open. Kijk uit met scherpe nagels, deze kunnen het condoom beschadigen.
  4. Pak het condoom zo vast dat de rand aan de buitenkant zit (cirkelvorm).
  5. Pak nu het condoom nu bij het uitstekende topje vast en knijp dit goed dicht. Rol vervolgens het condoom over de hele lengt van de (stijve) penis.
  6. Stop met afrollen als dit niet gemakkelijk gaat. Het kan zo zijn dat het condoom binnenste buiten zit. Als dit het geval is (en je wil met dit condoom geslachtsgemeenschap hebben) gooit het dan weg. Draai het vooral niet om, omdat er dan kans is dat er voorvocht met zaadcellen aan de buitenkant zit van het condoom.
Een condoom omdoen is niet moeilijk maar moet wel goed en rustig gedaan worden.

Een condoom afdoen

  1. Houd het condoom na de zaadlozing aan de rand vast. Doe dit voordat de penis weer slap wordt, zo voorkom je dat het condoom eraf glijdt.
  2. Rol met één hand het condoom zoveel mogelijk van de penis af.
  3. Leg een knoop in het condoom en gooi het weg.
Zoals je ziet is het omdoen en afdoen van een condoom niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat je eerst oefent. Het kan voorkomen dat je op het moment van geslachtsgemeenschap zenuwachtig bent. Als je dan nog nooit een condoom hebt omgedaan kan dit het moment verpesten en resulteren in een condoom wat niet goed zit en dus niet beschermt. 
© and Database Right: Futura Medical plc 2014. All rights reserved
Winkelmandje

Main sections